2013. május 19., vasárnap

Miért szavaztam ByeAlex-re?

 Amikor a német eredményeket láttam, eléggé csalódott voltam, feleslegesen küldtünk szavazatot a magyar indulóra. Aztán Lena elszúrta a három első helyezet bejelentését, nem kis megdöbbenést okozott, Germany gave 10 points to LOVELY Hungary. Nekünk már ez is felért egy győzelemmel. Küldtünk egy-egy szavazatot ByeAlex.re, ha már kiszakadtunk az anyaország kebléből, akkor ennyit igazán megtehetünk. Hiszen a mi kutyánk kölyke.

 Persze lehet azon vitázni, mennyire volt szar vagy különc a magyar induló dala. Sokadik meghallgatásra már eléggé belemászott az én fülembe is. A többi eurovíziós dal közül kitűnt, hiszen nem volt egy kommersz sláger. Otthon nyílván nagy a felháborodás, hogy nem az egyik kertévé által kinevelt körömcipős cirkuszi majom nyerte meg a nemzeti előválogatót, hanem ez a semmiből jött "királyfi", aki elindult szerencsét próbálni és legyőzte a hétfejű sárkányt. Összességében a 10. hely nem rossz, sőt, eddig eurovíziós szerepléseink harmadik legjobbika. Nesze nektek, most lehet szarral dobálózni, de nem érdemes.

 Ez a tizedik hely azt is megmutatja, nem számít, hogy valaki magyarul énekel-e, így is lehet szép eredményt elérni (39 ország közül...). Mindenesetre azt nem kívánom kis hazámnak, hogy az elkövetkező jövőben megnyerje a dalfesztivált, mivel megrendezési költségei az egekben vannak. De az nem rossz, ha mindig képesek vagyunk az élmezőnyben végezni.

 Emmelie de Forest pedig megérdemelten nyert. Bár Anouk sem volt rossz, vagy a görögök alkohol himnusza. 

 Az Eurovíziós dalfesztivál pedig összehozza Európát, még mindig a legnézettebb műsor az egész kontinensen. Minden országban közös a zene szeretete és ez az, amire újra és újra emlékeztet minket. Az idei hívómondat jól összefoglalta mindezt: "We are one".

 Egy év múlva vár minket Dánia.

Nincsenek megjegyzések: