2009. június 28., vasárnap

Practical Magic

Avagy az Átkozott Boszorkák (1998). Természetesen, könyvadaptáció, de arról nem tudok nyilatkozni, sikeres-e vagy sem, mivel a kötethez -még- nem volt szerencsém. Tudom, már írtam erről korábban (hű olvasóim tudhatják...). A film röviden: Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek...

A filmet azért szeretjük, mert könnyen azonosulunk a két nővérrel. Két boszorokány, Nővérek, akik bármit megtesznek egymásért. Erős testvéri kötelék fűzi össze őket. Természetesen veszekednek, de ettől függetlenül nagyon szeretik egymást, és együtt fognak megöregedni, egy régi, öreg házban, sok-sok macskával. :)

Nem utolsó sorban a házat is nagyon kedveljük, ahol a történet játszódik. Tópart, messzebb hegyek, magas torony, konyhakert és a házhoz csatlakozó üvegház a kényesebb növényeknek. Messze a város zajától. Bizonyára ijesztő egyedül, éjszaka, de ugyanakkor, a csillagos eget tisztán lehet látni fényszennyezés nélkül... Varázslatos...

"Volt már, hogy széttártad a karod, és csak pörögtél, pörögtél nagyon sebesen? Hát, olyan a szerelem: zakatol a szíved, és fejtetőre áll a világ, de ha nem vigyázol, ha nem szegezed a tekinteted egy nyugodt pontra, könnyen elszédülsz, tudod, és akkor nem látod, mi történik körülötted az emberekkel, és azt sem, hogy mindjárt elesel."












"Azt álmodtam, teljes ember lettem, már nem tart ébren a kín, de mégis, amikor forró szél fúj és a tücskök ciripelnek, olyan szerelemről álmodom, amelytől talán megáll az idő. Jó lenne, ha valaki szeretne, rám nézne, de talán már megkaptam a boldogságot, ami nekem járt. Nem akarok hinni ebben, de nem vár más rám, csak a Hold!"

3 megjegyzés:

Erdészek gyöngye írta...

Szia! Furi, de egy perc eltéréssel tettünk közzé blogbejegyzést. Úgy látszik egyszerre lettünk megihletve :P

Morag írta...

Ne is mondd, imàdom ezt a filmet!:) èn is szìvesen laknèk ilyen hàzban...de majd meglàtogatlak Benneteket:)

Névtelen írta...

jo kezdet