2008. október 7., kedd

Hat perccel éjfél előtt írok néhány sort az itt és mostról. Norvégia egyre közelebb én pedig egyre távolabb érzem magam a világtól. Ahogy eszembe jut a következő három hét, a gyomrom csecsemő ököl nagyságúra csökken, s menekülnék messze innen. Innen? Nem is, inkább csak Norvégia elől. Nem a repüléstől félek, már vágyom rá és mint ahogy egy Kedves Barátom mondta, nem úszom meg az életet olyan olcsón, hogy egy repülőgép szerencsétlenségben távozzak e világból. Repülés... Mindig áhítoztam rá és most, amikor elérhetővé vált már nem tartom olyan nagy csodának. És Norvégia... Te ismeretlen világ. Reszkető Lélekkel várom a Találkozást.

Közben itthon nem áll meg az Élet. Csak én fogok hiányozni a mindennapi képletből. Talán ezt a szorongató érzést hívják Félelemnek. Félelemnek az Ismeretlentől. Létezik Norvégia... Valahol a valóság és az illúzió határán. Ott, ahol nincsenek jegenyefák, sem macskák, sem Biztonság. Mindent itthon hagyok, kivéve Iorek Byrnissont, a páncélos medvémet. Ő lesz az egyetlen Biztonság. Pótlék, minden, ami sokat jelent Itthon.

Itthon. Itt hagyom a Családom, Krokodil Dundee-t, a Barátaimat. Nehéz lesz. De a fióka megtanult repülni, ideje van a szárnyalásnak.

És talán nem is olyan ijesztő. Talán nem. De nem kergetek léghajókat. Csak várok. A Róka újra vár, de most nem a Kishercegre, akivel megszelídítettük egymást. Várok, de közben igyekszem megállítani az Időt. Az Időt... És már annak sincs jelentősége, aminek tegnap volt. Csak a Szeretetnek. Semmi másnak. Ez mindent magába foglal, keretet ad és támogat. Aki igazán Szeret, nem fél, képes feloldódni benne, a korlátokat lebontani. Korlátokat... A Félelem ravasz úr, akkor támad, amikor nem számítunk rá, amikor gyengék vagyunk. Messziről kiszagolja. A ma éjszaka a csatáé. A Félelem seregeivel vívott küzdelemé.

És közben valahol mélyen örülök az Életnek.

1 megjegyzés:

Morag írta...

Drága Nini!
"Nem szabad félni..." Szerintem ez egy fantasztikus lehetőség az Élettől, egy ajándék. Norvégia... WOW! Három hét nem sok, hidd el, de arra jó lesz, hogy felfedezz egy másik Világot! Jegenyefák helyett lesz más - amiről kötelező sok-sok fényképet készítened!:) S mikor visszatérsz, minden várni fog Rád, s csodálatos melegség fog körbeölelni, én azt hiszem. Már ezért is megéri "kiröppenni" innen egy kicsit.
Ölelés!