2008. október 15., szerda

Høgskolen i Oslo

18:20-kor mar a belso teruleten voltunk Ferihegy 2/a-n. A kontrollon becsipogott a nadraggombom, amiert aztan megtapogatott az egyik noi biztonsagi or. Aztan bementunk a varoba, kiderult, a gepunk kesik negyed orat, amibol aztan 30 perces keses lett. Az elso gephez busszal vittek ki minket - a csomagokkal nem kellett bajlodni, m az ment a maga utjan. Becsbe Bombareider tipusu, kulso properelles geppel mentunk, ablak mellett ultem, fantasztikus elmeny volt. Szavakba nem tudom foglalni, h milyen erzes a felhok felett szarnyalni. Aztan Becsben mar vartak minket, es egybol vittek is a masik gephez, ami Fokker tipusu volt, nagyobb, mint az elozo. Az ut masodik felet ataludtam, annyira elringatott a motorzaj es a gep idonkenti razkodasa. A legjobban a fel- es leszallast elveztem. Es a Hold eppen kerekded arcat mutatta.
Osloba keso este erkeztunk meg. Busszal mentunk a szallasra, innen meg kicsit gyalog, fel a hegyre. A szallas kellemes fahaz, hostel. Negy agyas szobak vannak, en emeleten alszom fenn, az ablakhoz kozel.
Kedden Osloban setaltunk, a kikotoben orakat toltottunk el, majd a varba mentunk fel. A kepeket majd felteszem photoblogra, hiszen szavakkal nehez visszaadni mindazt, ami itt az embert fogadja.
Aztan delutan az elso talalkozas volt a vendeglatoinkkal, eloadast tartottak nekunk, hogz mi hogzan lesz, majd elmentunk az uj Operahazba, ahol este pedig egy kortars balettet neztunk meg. Magaval ragado volt.
Ma pedig mar oraink vannak. Az angol jol ertem, csak egy-ket szo hianyzik a sz\tarambol, de azt a szovegkornzezet magyarazza.
Jol erzem magam itt, de nagyon hianyzik az Otthonom. Itt az Osz annyira mas, megis ugyanaz. Csodalatos szinekbe oltozott a varos. Majd ha a kepek is elerhetoek lesznek, meglatjatok, mirol beszelek. Olyan ez az egesz ut, mint egy alom.
Most mar mennem kell, ujabb ora var. Amint tudok, irok, de a szallason valamiert meg nem mukodik a wifi.
u.i.: kuldetes teljesitve, Iorek Byrnisson szulofoldjere eljutatva... (Szegenynek nem volt egy leanyalom a csomagterben utazni a borondbe zsufolva...) :)

1 megjegyzés:

Borvirág írta...

A képek alapján olyannak képzelem el Oslo-t, mint Helsingborg városát Svédországban. Tavasszal jártam ott a rokonaimnál, de hasonlókra emlékszem: száraz, törékeny napfény süt a kis ódon házak téglafalaira. Észak.

Érezd jól magad, tanulj norvégul! Iorek-et üdvözlöm!

Puszi,
B